КЗ "Богодухівський ЗДО № 5 "Ялинка"
«В наших руках все майбутнє країни»

БАТЬКИ, УВАГА! Catch-up кампанія

Сьогодні в України існує загроза спалахів небезпечного інфекційного захворювання — кору — у всіх регіонах нашої країни. Передумовами для цього с вкрай низькі показники охоплення дітей вакцинацією проти кору протягом останніх 3-x років, а також надзвичайно висока контагіозність захворювання. При контакті із хворим людини, яка невакцинована, або не хворіла на кір, вірогідність захворювання складає майже 100%. За 5 місяців 2023 року в Україні вже зареєстровано 20 випадків кору в західних областях та м. Києві. Також 2 випадки зареєстровано в м. Харків.

У зв'язку із загрозою спалаху кору в квітні поточного року рішенням регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій був затверджений План дій щодо готовності та реагування на спалах кору в Харківській області. Кампанія охоплює три інфекції, тому що щеплення проти кору, епідемічного паротиту та краснухи проводяться однією вакциною — KПK.

Catch-up кампанія, або «наздоганяюча» кампанія передбачає вакцинацію дітей, які своєчасно не отримали щеплення проти кору, епідемічного паротиту та краснухи відповідно до Календаря профілактичних щеплень. Планова вакцинація проти цих інфекцій проводиться дворазово — в 1 рік та в 6 років.

Тобто «наздоганяючій» вакцинації підлягають діти 2-17 років, які не отримали жодного щеплення KПK, та діти 7-18 років, які не отримали другого щеплення КПК.

 

Дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється. У разі якщо профілактичні щеплення дітям проведено з порушенням установлених строків у зв'язку з медичними протипоказаннями, при благополучній епідемічній ситуації за рішенням консиліуму відповідних лікарів вони можуть бути прийняті до відповідного дитячого закладу та відвідувати його.

 

Активний етап вакцинацїі дітей проводиться в липні-серпні 2023 року.

 

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *